Ultima vizită a fost: Acum este 09 Sep 2010 15:40

Ora este UTC + 2 [ DST ]

Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Daca vrei sa slabesti...
MesajScris: 17 Noi 2009 23:44 

Daca vrei sa slabesti, nu manca dulciuri si grasimi nesanatoase, mananca legume, carne, lactate naturale si fructe . Cred ca toata lumea stie aceasta regula, pentru ca e perfect rezonabila. Desi pare extrem de simplu, in viata de zi cu zi e mai complicat sa respecti aceasta regula. Pentru ca ai un program aglomerat, pentru ca esti mereu pe drumuri, agitata, stresata, in criza de timp.

Cum sa tii dieta cand , intre doua intalniri, nu ai timp sa te opresti sa mananci la un restaurant? Sau esti la o petrecere cu prietenii si nu vrei sa strici cheful nimanui declarand sus si tare ca tu tii dieta. Sau mai rau, acel barbat special te invita la cina la un restaurant fabulos si nu vrei sa ii spui inca de la prima intalnire ca vrei sa mai scapi de cateva kilograme… Ei bine, in cei 4 ani de cand ma ocup de dietele si antrenamentelor clientelor mele, am gasit impreuna solutii simple si eficiente pentru asta. Atentie, insa , nu te obisnui sa mananci asa mereu - este vorba de solutii pentru situatii exceptionale.

Nu am timp sa mananc, muncesc toata ziua

Aud replica asta atat de des, mai ales cand vine vorba de oprit la o benzinarie si mancat un pachet de biscuiti. Sau, mai rau, la un fast food unde comanzi rapid un sandwich si un suc. Solutia se gaseste tot la benzinarie si fastfood.

E simplu : intri in benzinarie, treci de raionul cu dulciuri si te indrepti spre raftul cu alune. De cele mai multe ori se gasesc mixuri de alune crude de diverse tipuri, ambalate la pungi de 100 de grame. Daca nu gasesti crude, urmatoarea optiune e sa alegi migdale,caju sau alune de padure prajite. Nu sunt la fel de sanatoase, dar nu e o tragedies a faci acest comprimis. Apoi, mergi cu pasi siguri spre raionul cu bauturi si ia din raft o sticla de apa plata si una de iaurt de baut sau kefir. Ai o masa perfect satioasa, de aproape 500 de kcal , cu un continut nutritional echilibrat si sanatos.

Mai exista varianta fast-foodului. Comanda o salata cu ton sau una de cruditati, - se gasesc la toate lanturile mari. E o shaormerie? Spune-i baiatului sa nu puna cartofi prajiti si maioneza si ai scapat de aproape 500 de kcal . E o solutie de compromis, dar o dieta care functioneaza e una pe care o poti tine perioade lungi de timp, cu rezultate constante . Nu o sa slabesti mancand shaorma la pranz, dar macar reduci din riscul de a te ingrasa alarmant de rapid.

Ies mereu la restaurant cu prietenii si nu pot sa nu mananc!

De ce sa nu mananci? E foarte important sa mananci , mai ales dupa o zi aglomerata la munca, eventual si o ora-doua de sala. Asta nu inseamna sa te arunci in prima portie de paste , urmate de desert si eventual ceva alcool. Cel mai bine e sa alegi din meniu un gratar din carne slaba – pui, curcan, peste, vita – si o garnitura de legume – broccoli, conopida, fasole verde, spanac , eventual o salata usoara. Nu o sa banuiasca nimeni ca tii dieta si crede-ma, nu am auzit pe nimeni ca s-a ingrasat mancand prea mult spanac si carne slaba.

In fiecare weekend ies in oras cu prietenii si…

Si de regula bei alcool, ti se face foame si in toiul noptii mergeti sa mancati ceva. E reteta clasica pentru balonarea pe care o simti luni, fata obosita si aspectul nefericit al coapselor tale. Solutia in acest caz e sa bei mai putin. Ca sa nu te traga prietenii de maneca, alege un cocktail la pahar mare si o sticla de apa plata. Cand ti se face sete, bea intai cateva guri de apa, apoi incearca cocktailul. Alcoolul deshidrateaza si impiedica arderea grasimilor. Daca insa te hidratezi corespunzator, vei limita si cantitatea de alcool si efectele nocive ale acestuia. Cand vine vorba de mancatul dupa “bauta” vezi regula comandatului la restaurant sau fastfood, in functie de locul in care va opriti.

A tine dieta nu inseamna sa te inchizi in casa si sa uiti complet de orice gust placut. A tine dieta inseamna sa inveti sa faci alegeri astfel incat sa diminuezi efectele nocive ale diverselor preparate. In felul asta poti reusi sa mananci relativ sanatos in cele mai multe cazuri si vei reduce riscul kilogramelor acumulate datorita obisnuintei si comoditatii.

Cori Gramescu, Unica-2009

Sus
Neconectat Profil  

Subiectul mesajului: Re: Daca vrei sa slabesti...
MesajScris: 28 Dec 2009 23:23 

Ce parere ai, Cori, de sosul gorgonzola? Imi place foarte mult si dupa fiecare masa cu sos gorgonzola mi se pare ca ma ingras 2 kg (cu exagerare).

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 30 Dec 2009 02:18 

Buna,

depinde cu ce il asociezi, cum il prepari si in ce cantitate il consumi. Eu il mananc langa carnea la gratar sau peste broccoli/conopida fierte, in cantitati limitate - max 2 linguri - in conditiile in care am o dieta saraca in carbohidrati simpli.

Modalitatea mea de preparare este simpla- la foc foarte mic inmoi bucatele de gorgonzola cu putina apa, amestecand continuu.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 23 Feb 2010 15:12 

Buna Cori,

Scurta intrebare: ce antrenament/combinatie de antrenamente consideri ca sunt cele mai eficiente pentru a da jos mai rapid din greutate?

Precizez ca am facut fitness vreo luna si ceva, timp in care nu am observat sa fi dat jos vreun kilogram, desi nu am "trisat" cu antrenamentele, in schimb de 3 saptamani practic cursurile tale de pilates si deja am inceput sa vad ceva efecte. As putea alterna cu un alt tip de antrenament pentru a accelera un pic rezultatele?

Multumesc!

Catalina

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Feb 2010 00:17 

Buna,

incepem de la 1 martie cu noi antrenamente - TaeBo essential, Step Special si ToneUP!, asa ca urmareste programul....daca imi spui la ce ore vii in general la sala, iti pot recomanda o combinatie de ore care sa aiba rezultate rapide.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Feb 2010 11:23 

In general am venit la orele de pilates de la 8 dimineata. Cam martea, joia si vinerea. Incerc sa ma mobilizez sa vin si sambata....dar sa vad cat succes o sa am :)
Azi de dimineata de exemplu am incercat o ora de PumpUp, dar inca simt ca nu pot face perfect exercitiile....parca musculatura mea nu face fata asa de bine.Orele de pilates in schimb mi s-au parut foarte ok.

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 26 Feb 2010 16:08 

Buna Cori,

am decis sa vin la sala la voi incepand cu saptamana viitoare...vreau sa slabesc, dar nu atat de mult in kilograme ci in cm...imi doresc ca toata lumea de altfel, un corp feminin, frumos proportionat si tonifiat.
am 22 ani, 160cm si 56 kg si sunt sedentara..sport nu am facut de foarte mult timp. mai mult, sunt fumatoare, insa de doua luni am redus semnificativ tigarile (practic, dupa 7 ani de fumat, nici macar nu mai simt zilnici nevoia de tigari).
voi veni dimineata -imi poti spune te rog ce antrenamente imi recomanzi si cu ce frecventa? in luna martie am timp destul pana in pranz (si as vrea sa fac o treaba buna in cateva saptamani).
multumesc anticipat ;)

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 27 Feb 2010 20:13 

Buna,

daca ai timp si vrei rezultate mai rapide, poti incepe cu 3 antrenamente pe saptamana - unul de Pilates pentru spate, unul de Basic Pilates si unul de Power Pilates. In timp, pe masura ce inveti sa executi corect exercitiile, poti diversifca orele si sa participi la TaeBo Essential si Step Aerobic.

Te asteptam la sala si daca mai ai nevoie de vreun sfat te rog sa ma intrebi si iti raspund cu placere!

Numai bine,
Cori

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 24 Mar 2010 15:30 

si eu vreau sa vad rezultate cat mai repede:D crezi ca se poate sa dau 4-5 kg intr-o luna?Am fost pana acum 3 zile-sambata la step aerobic si basic pilates(desi a fost o alegere cam rea pentru ca am inceput cu step aerobic),luni am fost la pilates spate si ieri la tae bo :D Cum e basic pilates fata de power pilates?Foarte usor sau nu e o diferenta asa mare?Ca daca vin si la power pilates chiar o sa raman cu o buca mai mare si una mai mica,daca e complicat:))))
O zi buna!

Andreea

Sus
Neconectat Profil  

MesajScris: 25 Mar 2010 18:17 

andreea_3 scrie:
si eu vreau sa vad rezultate cat mai repede:D crezi ca se poate sa dau 4-5 kg intr-o luna?

Depinde numai si numai de ce mananci...ca daca vii la sala si apoi mananci aiurea, nu o sa a rezultatele la care visezi... Dar da, teoretic, cu dieta si antrenamente, poti slabi 4-5 kg intr-o luna.

andreea_3 scrie:
Am fost pana acum 3 zile-sambata la step aerobic si basic pilates(desi a fost o alegere cam rea pentru ca am inceput cu step aerobic),luni am fost la pilates spate si ieri la tae bo :D

Vino o data pe saptamana la Pilates, o data la TaeBo si o data la StepAerobic sau PumpUP!

andreea_3 scrie:
Cum e basic pilates fata de power pilates?Foarte usor sau nu e o diferenta asa mare?Ca daca vin si la power pilates chiar o sa raman cu o buca mai mare si una mai mica,daca e complicat:))))

Basic Pilates este mai usor decat Power Pilates. O descriere mai detaliata a celor doua antrenamente o gasesti pe site, la sectunea antrenamente.

Sus
Neconectat Profil  

Afişează mesajele de la anteriorul:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 10 mesaje ] 

Ora este UTC + 2 [ DST ]